NEH bereikt belangrijke mijlpaal met verkrijgen SOC 2-verklaring!

NEH heeft in januari 2024 de SOC 2-verklaring verkregen, een opvolger van de eerdere ISAE3402 Type II-verklaring. Dit markeert het succesvolle traject vanaf de 0-meeting eind 2022 tot de voltooiing van een volledig auditjaar in december 2023, waarmee NEH een belangrijke mijlpaal bereikt. De SOC 2-verklaring, ondertekend door Alex Klaassen (NewDay Risk Services) en Stefan Vogelaar (NEH) is geplot op meer dan 300 controls van onze bedrijfsprocessen en meer dan 1.000 stukken bewijsvoering.

Sinds januari 2024 is NEH in het bezit van een SOC 2-verklaring, de opvolger van de ISAE3402 Type II-verklaring die we voorheen hadden. Met veel trots delen we de ondertekening van deze verklaring door Alex Klaassen (NewDay Risk Services) en Stefan Vogelaar (NEH). Het markeert het succesvolle traject van de 0-meeting eind 2022 tot het afronden van een volledig auditjaar in december 2023.

De digitalisering van de werkzaamheden van onze klanten evolueert voortdurend en wordt steeds complexer. Als ICT-partner willen wij dat onze klanten kunnen vertrouwen op ons fundament. Een goed gesprek volstaat niet meer om zekerheid te geven over onze processen en inspanningen om al onze diensten zo veilig mogelijk aan te bieden.

Het streven is om dit vertrouwen zo ver als mogelijk te objectiveren. ISO-certificeringen zoals ISO 27001 en ISO 27701 waren een mooie eerste stap, en de ISAE3402 Type II-verklaring was daarop een logisch vervolg. Eind 2022 hebben we echter besloten dat het tijd was voor de volgende stap – SOC 2 (ISAE3000A).

SOC 2 legt de lat meteen vele malen hoger met meer dan 300 controls die geplot zijn op onze bedrijfsprocessen en meer dan 1.000 stukken bewijsvoering. Het resultaat is een zeer gedetailleerde, extern gevalideerde rapportage over onze manier van werken en alle controles die we uitvoeren om te borgen dat processen gevolgd worden en naar behoren werken.

Wij blijven ons inzetten voor een veilige en betrouwbare digitale omgeving voor al onze klanten.