Interesse in het gebruik van Microsoft 365 CoPilot? Ontdek de vereisten.

Wij vernemen met genoegen dat steeds meer klanten net zo enthousiast zijn over de mogelijkheden van Microsoft 365 CoPilot als wij dat zijn. Het vooruitzicht van een persoonlijke assistent die niet alleen je productiviteit en creativiteit verhoogt, maar ook kosten verlaagt, klinkt natuurlijk geweldig. Wie wil dat nou niet?

Echter, het gebruik van CoPilot is momenteel nog niet officieel vrijgegeven. Microsoft is begonnen met de implementatie voor klanten met meer dan 300 medewerkers die een Enterprise Agreement hebben afgesloten. Een Enterprise Agreement is een meerjarig contract waarin de betaling voor licenties en producten vooraf wordt geregeld. Gemiddelde woningcorporaties maken doorgaans geen gebruik van dergelijke contracten.

De informatie die we van onze partners hebben ontvangen, suggereert dat CoPilot waarschijnlijk eind 2024 beschikbaar zal zijn voor iedereen, inclusief het MKB.

Huidige eisen om Microsoft 365 CoPilot af te nemen:

  1. Aantal gebruikers: Microsoft CoPilot kan worden afgenomen bij een minimum van 300 gebruikers.
  2. Licentievereisten: Gebruikers binnen de organisatie dienen te beschikken over een E3- of E5-licentie.
  3. Kosten: De kosten bedragen €30,- per gebruiker per maand.
  4. Enterprise Agreement Contract: Een Enterprise Agreement Contract moet worden afgesloten, vooraf betaald en direct voor meerdere jaren vastgelegd worden. Deze investering is afzonderlijk en exclusief de kosten zoals vermeld in punt 3.
  5. Optionele toepassing: Het is niet verplicht om CoPilot af te nemen voor alle gebruikers.
  6. Azure AD Premium omgeving: Een actieve Azure AD Premium omgeving is vereist.
  7. Cloudomgeving: Microsoft 365 CoPilot is alleen beschikbaar in de cloudomgeving. Het is noodzakelijk dat je data, informatie, rollen, structuur, etc. op orde zijn om optimaal gebruik te kunnen maken van Microsoft 365 CoPilot.
  8. Dynamics 365-integratie: Als je Dynamics 365 gebruikt, moet deze gestructureerd zijn ingedeeld, rekening houdend met de AVG, aangezien Microsoft 365 CoPilot ook in Dynamics 365 werkt.
  9. Maatwerkvereisten: Indien er specifieke eisen zijn voor Microsoft 365 CoPilot, kan maatwerk nodig zijn. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Dit betekent echter niet dat we stil moeten zitten in afwachting van CoPilot. We kunnen wel degelijk stappen ondernemen ter voorbereiding. Ben je geïnteresseerd om hier meer over te weten? Neem dan contact op met jouw accountmanager!