Met Attic leveren we woningcorporaties een nog veiligere werkplek met Microsoft 365

NEH en Attic Security bundelen hun krachten om woningcorporaties in Nederland een significante verbetering van de digitale beveiliging te bieden. Met de introductie van het 'Werkplek Security Pack', dat de CIS-standaarden omvat, streven ze naar een robuuste verdediging tegen cyberdreigingen. Deze samenwerking markeert een proactieve stap om de beveiliging van essentiële systemen te versterken, wat cruciaal is in het licht van de toenemende frequentie en complexiteit van cyberaanvallen in de sector. NEH en Attic zijn vastbesloten om organisaties te ondersteunen bij het verbeteren van hun cyberweerbaarheid door middel van hoogwaardige technologische oplossingen en expertise.

NEH en Attic Security, specialist in cyberbeveiligingssoftware, hebben hun krachten gebundeld in een strategische samenwerking. Deze samenwerking is onderdeel van een bredere strategie van NEH om de beveiliging van woningcorporaties in Nederland significant te verbeteren. De opvolgende stap na het verkrijgen van de SOC 2 verklaring in deze ambitieuze strategie is de implementatie van het ‘Werkplek Security Pack’, dat een objectieve toetsing tegen een onafhankelijke beveiligingsstandaard omvat.

Het Werkplek Security Pack is ontworpen om woningcorporaties te voorzien van een robuuste beveiliging voor hun digitale werkomgevingen. Onderdeel van dit pakket is het gebruik van geavanceerde software die continu de beveiligingsinstellingen controleert en vergelijkt met de normen van de CIS (Center for Internet Security). Deze wereldwijd erkende benchmarks verzekeren een robuuste verdediging tegen cyberdreigingen door het toepassen van best practices en gedetailleerde beveiligingsrichtlijnen, wat essentieel is voor de bescherming van gevoelige data van woningcorporaties.

Deze samenwerking met Attic Security stelt ons in staat om een specifiek antwoord te bieden op de toenemende cyberdreigingen waarmee woningcorporaties worden geconfronteerd. Door de krachten te bundelen met Attic is NEH ervan overtuigd in hoge mate een veiligere digitale omgeving te kunnen bieden. Deze samenwerking komt op een kritiek moment, gezien de stijgende frequentie en complexiteit van cyberaanvallen gericht op de sector. Het Werkplek Security Pack is een proactieve stap om de beveiliging van essentiële systemen te versterken, terwijl tegelijkertijd wordt gewerkt aan de uitrol van verdere beveiligingsmaatregelen binnen de brede strategie van NEH.

Stefan Vogelaar, Algemeen directeur bij NEH: “NEH verhoogt actief de beveiligingsstandaarden binnen de sector. We zijn voortdurend bezig met het objectiveren van vertrouwen, wat essentieel is voor onze relaties met klanten en partners. Verder omarmen we de CIS-standaarden, die we door automatisering borgen, om onze beveiligingsprotocollen consistent en betrouwbaar te houden. We zetten ons ook in voor volledige transparantie door onze klanten regelmatig gedetailleerd inzicht en rapportages te bieden over hun beveiligingsstatus.”

Erik Remmelzwaal, Managing Director bij Zolder: “Het is onze missie om op ongekende schaal MKB organisaties daadwerkelijk cyberweerbaarder te maken, en zo te bewijzen dat de schaarste van cybersecurity expertise opgelost kan worden door middel van automatisering. Het doet ons goed dat steeds meer organisaties Attic weten te vinden. We weten dat we een waardevolle dienst bieden en hebben bewust gekozen om te focussen op kwaliteit van onze software, juist met het oogpunt op schaalbaarheid, in plaats van outbound sales. Daarom is samenwerking met IT-dienstverleners voor ons van groot belang en we zijn heel enthousiast met de proactieve manier waarop NEH ontzettend snel integreerde in de eigen diensten.”

Over NEH
NEH is een vooraanstaande Nederlandse IT-dienstverlener die zich specialiseert in het bieden van oplossingen op het gebied van productiviteit, data & AI, Cloud en cybersecurity voor woningcorporaties. Er is aandacht voor het begeleiden van de mensen én de inzet van technologische innovaties. NEH staat bekend om haar expertise en toewijding aan het leveren van hoogwaardige technologische oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van haar klanten.

Over Attic Security en Zolder BV
Digitalisering in een dynamische samenleving vraagt om vooruit denken en voorbereid zijn op wat er mogelijk komen gaat. Toegepast onderzoek naar onbekende beveiligingsvraagstukken en ontwikkelingen is daarbij essentieel. Zolder speelt in op deze maatschappelijke behoefte door kennis van professionele hackers, ervaren security researchers, softwareontwikkelaars en beveiligingsadviseurs in te zetten bij de ontwikkeling van nieuwe technologie en onderzoek naar digitaliseringsprocessen. Daarmee biedt Zolder digitale bescherming voor alle technologische mogelijkheden (en problemen) van de toekomst. Attic werd ontwikkeld om organisaties wereldwijd op grote schaal te helpen een veilige basis voor hun digitale toekomst te bieden, bewaakt door wereldklasse cyberexperts.